Zoeken

Wat te doen bij

Pensioen in het buitenland

Als u verhuist naar het buitenland, blijft u vanzelfsprekend uw pensioen ontvangen. Laat u uw pensioen overmaken op een buitenlands rekeningnummer, houd er dan rekening mee dat de kosten voor overboeking voor uw rekening zijn. Uw pensioen wordt altijd in euro's uitbetaald, of u nu binnen of buiten Europa woont.

Geef uw verhuizing door

Als u naar het buitenland verhuist, stuur ons dan een verhuisbericht. Ook als u in het buitenland verhuist, horen we dit graag van u, om te voorkomen dat u geen pensioen meer ontvangt. Via het contactformulier kunt u ons hierover een bericht sturen.

Bewijs van in leven zijn

Als u in het buitenland woont, vragen wij u jaarlijks een zogenoemde attestatie de vita in te vullen. Dit doen wij, omdat wij niet automatisch overlijdensberichten uit het buitenland ontvangen. Uw attestatie de vita is voor ons het bewijs dat u nog leeft en in aanmerking komt voor pensioen. Het bewijs van in leven zijn wordt ingevuld en voorzien van een officiële stempel of verklaring door de ambassade, het consulaat, de burgerlijke stand of een notaris. Dit kan in het land waar u woont. Met dit bewijs zorgen wij voor de doorbetaling van het pensioen.